Fjellet i Norge

 
Om disse sidene
- og litt om meg selv
  
Denne hjemmesiden er beregnet på dansker, urbaniserte nordmenn og andre interesserte.

Den består dels av beskrivelser og tanker om fjellet og vårt forhold til det, dels av praktiske råd for den som vil begi seg ut i fjellheimen sommerstid. Den handler ikke om fjellet om vinteren - dét er en annen historie. Den omhandler heller ikke klatring eller brevandring.

Mine kvalifikasjoner for å skrive dette er ikke ubegrensede. Det finnes mange med langt større erfaring i fjellet enn jeg. Likevel - jeg har vokst opp med fjellet, og i de siste femten årene har jeg gått lange turer nesten hver sommer. Noe har jeg lært og tenkt om alt dette, og det er disse tankene og erfaringene jeg prøver å gi videre her - i håp om at flere vil bruke fjellet og forholde seg til det med respekt og kjærlighet.

"It is good to reflect about whatever forces us to come out of ourselves." (Simone Weil)

Neste side
Om bilder og tekst på disse sidene
Fjellet er vakkert, og dette nettstedet er derfor fullt av bilder, noe som kanskje gjør at det kan ta litt tid å få sidene frem. Bildene du ser i teksten er utsnitt eller forminskninger av større bilder, som du får frem ved å klikke på utsnittet. Et stort bilde er typisk på ca. 500.000 Kb. Billedtekst kommer frem hvis du holder musepekeren over det store bildet.

Nettstedet er under arbeid. Hverken billedsetning eller tekst er ferdige. Flere sider forefinnes bare i stikkords form, og flere bilder vil bli lagt ut.

Bildene er tatt av meg selv eller medlemmer av min familie. De kan kopieres vederlagsfritt for privat bruk, men hverken bilder eller tekst fra denne side kan selges, mangfoldiggjøres, brukes til reklame, eller på andre måter brukes kommersielt uten min skriftlige tillatelse. Klikk her for å se mine kontaktdetaljer.

Images and texts are copyright the author. Images may be copied for personal use, but neither they nor the text on these pages can be sold, reproduced, utilized in advertisements, or otherwise used commercially without written permission from the author. Click here for my contact details.